Jak často prát koberečky do koupelny?

Otázku, jak často prát koupelnové předložky si položil snad každý, kdo je doma má. I když jednoznačná odpověď na ni není, určitý návod poskytnout můžeme. Předložky nejvyšší kvality vyrábíme v podhůří Krkonoš už od roku 1990. Něco bychom o tom tedy měli vědět.

prani-suseni_27052024_1

Co doporučujeme

Naše doporučení zní: koberečky v koupelně je dobré prát nejméně jednou za měsíc. Předložky na toaletě bychom měli prát 1x týdně. Jde však o obecné doporučení, které nemusí vždy platit. Například pokud leží předložka u zrcadla, kde se denně střídají tři dívky adolescentního věku se zálibou v líčení, praní jednou za měsíc stačit nebude. Stejně tak pokud leží kobereček před sprchou, kterou denně navštěvuje otec, který se živí prací na stavbě a celý den nosí zavřené boty a syn, který se chce stát profesionálním fotbalistou a denně tráví v kopačkách i několik hodin, praní jednou za měsíc bude málo.

prani-suseni_27052024_2

Jak je to u toalety

U toalety je to podobné. Když žijeme v domácnosti s někým, komu se při nejlepší vůli nedá vysvětlit, že se toaleta má splachovat zásadně uzavřená, aby se do prostoru dostávalo co nejméně bakterií, četnost praní bychom měli zvýšit. Předložky a koberečky jsou samy o sobě antibakteriální. Bakterie nemají nejmenší zájem se v nich držet. Můžou se na ně však tímto způsobem dostávat, a proto je dobré prát častěji.

prani-suseni_27052024

Jak předložky prát

Předložky GRUND se dají prát už při 40 stupních. V běžné pračce nad 7 kg prádla se dají vyprat i dvě předložky o rozměrech 60 x 100 cm. Samy o sobě jsou velmi lehké, během praní však ztěžknou a s tím je nutné počítat. Nepoužívejte aviváž.

prani-suseni_27052024_3

Perte, kolikrát chcete

Pokud vás zajímá, kolikrát se dají vyprat, máme pro vás dobrou zprávu: kolikrát jen chcete. Díky unikátní technologii výroby zůstanou barvy stejně syté i po opakovaném praní po dobu několika let. V původním stavu vydrží i protiskluzová vrstva. Trvalé barvy a protiskluz, který odolá i častému praní jsou naše hlavní konkurenční výhody, což si sami snadno ověříte.

prani-suseni_27052024_4

Se sušením je to v suchu

Sušení koberečku je hračka. Předložky zvládají i náročné sušení v sušičce a vždy potom vypadají jako nové. V měsících, jako je tento, kdy sluníčko krásně hřeje, je můžeme usušit ještě mnohem rychleji. Máme vyzkoušené, že i při obyčejném rozložení předložky na trávník pod přímé slunce je suchá za neuvěřitelných 30 minut. Barvám sluneční paprsky při takovém sušení nevadí. Vydrží krásně syté a zářivé.

prani-suseni_27052024_5

Závěrečný tip

Na závěr jeden tip pro vás: u starších praček, nebo u modelů s opravdu divokými otáčkami se může stát, že předložka nebude po vyprání tak hebká, jak jste zvyklí. Zkuste do ní párkrát klepnout a uvidíte, že se původní hebkost ihned vrátí.